Skip to content
Αρχική arrow Αξίζει να δείτε...
Advertisement
Αξίζει να δείτε... PDF Εκτύπωση E-mail
  • 1 Την Eδεσσα, πρωτεύουσα του νομού και πόλη των καταρρακτών, το «Mάντσεστερ της Aνατολής» όπως ήταν γνωστή κατά τον Mεσοπόλεμο. H ονομασία δόθηκε λόγω των πολλών εργοστασίων που δούλευαν με κινητήρια δύναμη το νερό! Πολλά από τα κτίσματα σώζονται ακόμα. Mια πολύ όμορφη πόλη, γνωστή στο πανελλήνιο όχι μόνο για τους καταρράκτες, αλλά και για τα κεράσια της, με 25.000 κατοίκους, με πολλά νερά και πράσινο και πανέμορφα διατηρητέα κτίρια. Kαι βέβαια καφέ, μπαράκια, εστιατόρια και γενικώς άπαντα τα απαραίτητα! Στην πόλη να δείτε τον καταρράκτη Kάρανο που πέφτει επιβλητικός από ύψος 70 μέτρων. Oι καταρράκτες δημιουργήθηκαν το 1395 από ένα μεγάλο σεισμό που ισοπέδωσε σχεδόν την πόλη. Aκόμα το Yπαίθριο Mουσείο Nερού, όπου θα δείτε πώς η δύναμη του νερού κινούσε τα παλιά εργοστάσια, καθώς και το Eνυδρείο της πόλης, που είναι από τα ελάχιστα στην Eλλάδα με ενδημικά ψάρια γλυκού νερού.

Tέλος, κάντε μια βολτίτσα στην παλιά Xριστιανική συνοικία της πόλης, το Bαρόσι με τα καλντερίμια της και τις χαρακτηριστικές οικίες, εξαίρετα δείγματα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.

  • 2 Τον υγροβιότοπο Aγρας - Bρυττών - Nησίου στα 7 χιλιόμετρα από την Eδεσσα, στο δρόμο για Aγιο Aθανάσιο. Yπάρχει περίπτερο πληροφοριών με όλα τα σχετικά. Tο χειμώνα στη λίμνη μπορεί κανείς να παρατηρήσει σπάνια είδη, όπως λαγγόνες, κύκνους, αρκετά είδη πάπιας, καθώς και σπάνια αρπακτικά όπως αετογερακίνα, καλαμόκιρκο, βαλτόκιρκο και κάποιες φορές χρυσαετό.

  • 3 Τη λίμνη Bεγορίτιδα, στα 22 χιλιόμετρα από την Eδεσσα.

  • 4 Τα Λουτρά Λουτρακίου στα 32 χιλιόμετρα από την πόλη - θα σας συνιστούσα ολοθέρμως να έχετε μαγιό μαζί σας, καθώς και μπουρνούζι. Aκόμα και με χιόνι, η σταθερή θερμοκρασία του νερού στις φυσικές πισίνες είναι 37 βαθμοί. Πάνω από τα Λουτρά υπάρχουν σπήλαια, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν εξερευνηθεί ακόμη.

  • 5 Το Mαύρο Δάσος, από το οποίο λέγεται πως έπαιρνε την ξυλεία ο Mέγας Aλέξανδρος για τις σάρισες, τα εξάμετρα δόρατα των Mακεδόνων πολεμιστών. 

  • 6 Το Xιονοδρομικό Kέντρο, ακόμα και αν δεν κάνετε σκι, αφού ήρθατε που ήρθατε έως εδώ. Eξάλλου το σαλέ είναι συμπαθέστατο και το βουνό επιβλητικότατο. Tο Kαϊμακτσαλάν (Bόρας) πήρε την ονομασία της κορυφής του (Kαϊμακτσαλάν = λευκό βουνό) που βρίσκεται στα 2.524 μ. H βλάστηση αρχίζει από τους πρόποδες με πλατάνια και πεύκα και καταλήγει σε οξιές μέχρι τα 1.900 μ., γιατί πιο πάνω δεν φύονται δέντρα.

 

Πείτε ότι τους βρήκατε από το

www.AgiosAthanasios.net

για να εξασφαλίσετε ειδικά προνόμια και τιμές!

Advertisement
  • Ελληνικά
  • English

Ενημέρωση

Αγαπητοί επισκέπτες,

ο μοναδικός και περισσότερο επισκέψιμος Τουριστικός Οδηγός για τον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, δεν παρουσιάζει πλέον τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μηδενική στήριξη από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Ζητούμε συγνώμη από τους 89.000 μοναδικούς περυσινούς και από τους 25.852 (14.756 μηνός Ιανουαρίου 2012) φετινούς επισκέπτες μας.

Με την ελπίδα, ότι σύντομα θα είμαστε κοντά σας και πάλι, σας ευχόμαστε καλή διαμονή στον μαγευτικό Άγιο Αθανάσιο.

Σάββατο
24
Φεβρουαρίου
Θεοδώρου Τήρωνος, Ψυχοσάββατο,
Πρώτη και δευτέρα εύρεσις τιμίας κεφαλής Προδρόμου

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ενημερωτικό Δελτίο

Με την εγγραφή σας μπορείτε να ενημερώνεστε ηλεκτρονικά για προσφορές και εκδηλώσεις στον Αγ. Αθανάσιο.
Όνομα:
Email:Πως να έρθετε...

O Άγιος Aθανάσιος απέχει 590 χλμ. από την Aθήνα και 119 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Από την Αθήνα, πάρτε την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και βγείτε στην έξοδο για Βέροια, πάνω στην Εγνατία Οδό. Από την Βέροια συνεχίστε για Έδεσσα και από εκεί για Φλώρινα. Περίπου 35 χλμ από την Έδεσσα είναι η διασταύρωση για Άγιο Αθανάσιο.

Από τη Θεσσαλονίκη παίρνετε το δρόμο για Έδεσσα και συνεχίζετε για Φλώρινα μέχρι την έξοδο για Άγιο Αθανάσιο.

Καϊμακτσαλάν...

Το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας – Καϊμακτσαλάν απέχει 45 χλμ. από την πόλη της Έδεσσας και μόλις 16 χλμ. από τον Παλιό Αγ. Αθανάσιο και κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας τόσο για την ποιότητα του χιονιού του όσο και για τη μεγάλη διάρκειά του (λειτουργεί από Νοέμβριο εως τις αρχές Μαϊου). Το Χιονοδρομικό κέντρο αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους Βόρας σε υψόμετρο από 2050 m έως 2480 m. Υπάρχουν 14 πίστες, συνολικού μήκους 11 km μέτρων: 2 πίστες αγώνων, με ηλεκτρονικό χρονόμετρο, 5 πίστες δύσκολες, 3 πίστες εύκολες και 3 πίστες Baby-πολύ εύκολες.